2018. október 2., kedd

Sütőtök és bőrápolás!


A sütőtök egy nagyon kellemes őszi csemege, amelyet önmagában nassolni valóként, vagy főétel mellett köretként is szívesen fogyasztanak. A sütőtök egészséges, vitamindús, ízletes és tápláló zöldség, amely a szervezet működésére számos jótékony élettani hatást fejt ki. Javítja a látást, oldja a depressziót és serkenti az anyagcserét is. De a bőr gondozásában is kiváló eredmények érhetőek el vele. Ezért arcpakolásként, testápoló krémként is használható.



Milyen szerkezetű bőr esetén használható a sütőtök?

A sütőtök bőrápoló hatását bárki élvezheti. Száraz, zsíros és vegyes típusú bőr esetén is szemmel látható eredményeket biztosít. De a sütőtök kiválóan használható a kamaszkorban jellemző pattanásos, mitteszeres bőrproblémák és az öregedéssel együtt járó bőrelváltozások kezelésében is.

Milyen arcpakolások készíthetőek sütőtökből?

A sütőtök fantasztikus hatásait a száraz, megfáradt bőrön tudja leginkább megmutatni. Ezért érdemes egy pakolást készíteni. Ehhez 50 ml pépesített sütőtököt, 1 tojást, 1 kávéskanálnyi mézet kell egy tálban alaposan összekeverni, majd az arcra tenni és 15 percig rajta hagyni. A negyed óra elteltével az arcpakolást el kell távolítani majd a bőrtípushoz igazodó hidratáló krémet az arcra felvinni.

A zsíros bőr ápolásában két evőkanál nyers, reszelt sütőtökből, másfél evőkanál mézből és egy teáskanál frissen morzsolt élesztőből álló massza segít. Ezt a pakolást 15 percig kell viselni. Majd az eltávolítása után a jól bevált hidratáló krém használata is ajánlott.

Sütőtökös testpakolás…

A sütőtökkel nem csak az arcbőrt lehet szebbé tenni, hanem a teljes testfelület felfrissíthető vele. Ehhez egy testpakoló krémet kell készíteni. A krémhez szükség lesz ¼ csésze natúr joghurtra, 3 evőkanálnyi mézre, 3 evőkanálnyi sült, pürésített sütőtökre. Ezt a jól összekevert masszát ajánlott fürdés előtt a bőrbe masszírozni, majd a fürdőkádban 15 percig ezzel együtt pihenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése