2018. december 10., hétfő

Hogyan ápoljuk a bőrünket a hideg, szeles téli hónapokban?


Elérkezett a tél, egyre gyakrabban van hideg. Csak akkor maradhatunk egészséges és szépek, ha a korábban megszokottnál jobban oda figyelnünk a bőrünk és a hajunk ápolására.

Mit tehetünk a bőrünkért?

Az arcunk folyamatosan érintkezik a környezettel, ezért szabad szemmel nem látható szennyeződések is kerülhetnek a bőrünkre. De számíthatunk a bőr kiszáradására, legrosszabb esetben repedezésére is. Ezért fontos, hogy megfelelő bőrtisztítás mellett egy vízmegkötő hidratáló krémet is használjunk. A táplálkozás is sokat segíthet a bőrünk ápolásában. Igaz, hogy ilyenkor kevésbé kívánjuk a folyadékot, mint a forró nyári napokon, de a bőrünk megfelelő hidratáltságához szükség van a vízre. A kiváló minőségű ásványvíz mellett az omega 3 zsírsavak is hozzá járulnak a bőr egészségének és szépségének megőrzéséhez. Ezért érdemes télen gyakran halat és dióféleségeket fogyasztanunk.



Az arcunkhoz hasonlóan a kezünk is gyakran érintkezik a szabad levegővel, ezért ajánlott rendszeresen, valamilyen száraz bőrre tervezett kézápoló krémet használni. A kamilla tartalmú kézkrémekben biztosan nem csalódunk. A kesztyűről sem szabad megfeledkezni. Természetes alapanyagból készült terméket válasszunk.

Az arcunkhoz hasonlóan komolyan figyelnünk kell a fejbőrünkre is. Ilyenkor könnyebben jelenhet meg korpa a bőrön, ezért érdemes korpásodás elleni hajra tervezett sampont választanunk. Ezen kívül nem érdemes valamilyen sapkát, vagy kalapot választanunk.

De ilyenkor télen az egész testünknek szüksége van a regenerálódásra, felfrissülésre, ezért érdemes rendszeres időközönként gyógyvízben pihenni, vagy szaunázni. Kiváló méregtelenítő hatást tapasztalhatunk. Ha otthon szeretnénk a bőrünkkel foglalkozni, akkor tökéletesen ellazulhatunk és regenerálódhatunk egy nagy kád tejes vízben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése