2018. december 18., kedd

Hogyan étkezzünk Karácsonykor?


Már több hete tart az Ádvent. Még rengeteget dolgozunk a munkahelyen, és persze folyamatosan készülünk a Karácsonyra. Ajándékokat keresgélünk, ádventi vásárokba járunk és gondolunk az időbeosztásra is. Tervezgetjük az ünnepi programot, a vendégjárás. Bizony a tervezgetéskor muszáj figyelnünk a táplálkozásra is. Az év utolsó napjaiban finomabbnál- finomabb ételek várnak bennünket mindenhol. Ha nem figyelünk akkor könnyen hízhatunk néhány kilót. De a súlygyarapodás is megelőzhető vagy legalábbis csökkenthető.



Hogyan étkezzünk Karácsonykor?

Szerencsére a tradicionális karácsonyi finomságok között több alacsony zsírtartalmú és könnyen emészthető étel van. A halászlé, a rántott hal, a pulykasült, a töltött káposzta, a saláták és a különböző  savanyúságok szinte minden ünnepi asztalon szerepelnek. Így a főételek között könnyen megtalálhatjuk az egészséges finomságokat.

A desszertekkel már nem leszünk ennyire egyszerű helyzetben. Ilyenkor a bejgli, a torta, a hatalmas krémesek és a finom aprósütemények is várnak bennünket. A cukor, a liszt bizony nagyon hizlal. Ezért érdemes egy kicsit változtatni a tálalási és az étkezési szokásokon is. Jól járhatunk, ha apró darabokra szeleteljük a süteményeket és kicsi adagokat fogyasztunk. A bejgli pedig tökéletes reggeli lehet. A tápláló mák és dió, egy kis lekvárral, vagy mézzel fantasztikusan indíthatja a napot. 

De a karácsonyi ételeket egészségesebbekké tehetjük, ha friss gyümölcsöket fogyasztunk. A reggeli mellé érdemes facsart narancslevet, vagy banán turmixot inni. Egy narancsot, mandarint, vagy kivit napközben is nyugodtan elfogyaszthatunk. Ha a kedvenc puncsunkat szeretnénk otthon elkészíteni, akkor érdemes kizárólag válogatott alapanyagokat 100 %-os gyümölcslevet, friss citrusokat, kiváló minőségű ásványvízben főtt teát választani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése