2018. december 4., kedd

Egészséges, vitamindús, forró italok Ádventkor!


Elérkezett a december, már minden település fogadja a látogatókat. A tradicionális karácsonyi ételek és italok között bizony nagyon nehéz választani. A kellemes illatoknak, a csodálatos színeknek és a fantasztikus ízvilágnak bizony nagyon nehéz ellenállni. A finomságok választéka óriási, ezért biztos, hogy nem sikerül minden italt végig kóstolni. De nem feledkezhetünk meg az egészségünkről sem. Ezért fontos hogy egészséges alapanyagokat tartalmazó ételeket és italokat fogyasszunk.




Mire figyeljünk, ha a vásárban szeretnénk valamilyen finomságot fogyasztani?

A forralt bor és a puncs nem hiányozhat egyetlen egy vásárból sem. Az ízesítés, fűszerezés alapján érdemes választani. A mézes- fahéjas ízesítésű forralt borok és a kiváló minőségű teából készült puncsok nem csak finomak, de rendkívül gazdagok vitaminokban. Sok olyan ital közül válogathattok, amelyek gyümölcsöket tartalmaznak. Narancs, áfonya, szilva egyre több forralt bor hozzávalója. De a forralt gyümölcsborokat például az eper- és meggybort is egyre több helyen megkóstolhatjuk.

Nincs időm a vásárban forralt borozni…

Semmi gond, otthon is elkészíthetsz néhány finomságot. Nagyon finom és rendkívül egészséges lesz a mézes- narancsos puncs.

Hozzávalók:

8dl almalé,
5 dl víz,
5cl rum,
4 filter narancstea,
Fél citrom és narancs leve,
Citromkarika,
Fahéjrúd.

Elkészítés:

Először forrald fel a vizet, majd tedd bele a tea filtereket. Ezután forrald fel az almalevet és add a teához. Majd ezt az alapot ízesítsd a narancs és citromlével, valamint a rummal végül keverd hozzá a mézet. Tálalás után díszítsd a citrom karikával és fahéjrúddal.
A citrusok egy kissé lágyabbá teszik a mézet, az alma és a fahéj ízvilágával együtt különleges egyedi élményt adnak. Ebben a forró puncsban a tél minden kellemes íze keveredik, sajátos harmóniát nyújt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése