Mire figyeljünk, ha a vásárban szeretnénk valamilyen finomságot fogyasztani?
A forralt bor és a puncs nem hiányozhat egyetlen egy vásárból sem. Az ízesítés, fűszerezés alapján érdemes választani. A mézes- fahéjas ízesítésű forralt borok és a kiváló minőségű teából készült puncsok nem csak finomak, de rendkívül gazdagok vitaminokban. Sok olyan ital közül válogathattok, amelyek gyümölcsöket tartalmaznak. Narancs, áfonya, szilva egyre több forralt bor hozzávalója. De a forralt gyümölcsborokat például az eper- és meggybort is egyre több helyen megkóstolhatjuk.
Nincs időm a vásárban forralt borozni…
Semmi gond, otthon is elkészíthetsz néhány finomságot. Nagyon finom és rendkívül egészséges lesz a mézes- narancsos puncs.
Hozzávalók:
8dl almalé,
5 dl víz,
5cl rum,
4 filter narancstea,
Fél citrom és narancs leve,
Citromkarika,
Fahéjrúd.
Elkészítés:
Először forrald fel a vizet, majd tedd bele a tea filtereket. Ezután forrald fel az almalevet és add a teához. Majd ezt az alapot ízesítsd a narancs és citromlével, valamint a rummal végül keverd hozzá a mézet. Tálalás után díszítsd a citrom karikával és fahéjrúddal.
A citrusok egy kissé lágyabbá teszik a mézet, az alma és a fahéj ízvilágával együtt különleges egyedi élményt adnak. Ebben a forró puncsban a tél minden kellemes íze keveredik, sajátos harmóniát nyújt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése