2019. február 26., kedd

Miért próbáld ki a jógát?


Az egészségünk megőrzésében rendkívül fontos szerepe van a mozgásnak és a relaxációnak. Szerencsére kipróbálhatunk olyan táncokat, illetve sportokat, amelyek lehetővé teszik a testünk átmozgatását, valamint a meditációt. Egyik ilyen mozgásforma a jóga.

Miért nem szabad kihagyni ezt a tornát?

Ez a testgyakorlási módszer jóval több, mint egy egyszerű sport: egyesíti a testet, lelket és a szellemet emellett megtanít helyesen lélegezni. Több ezer évvel ezelőtt alakult ki Indiában. Jelenleg a világ számos országában szerveznek különböző programokat: a legismertebb jóga típusok: ashtanga, bikram, gentle, kundalini, lyengar, vinisaya.



Milyen előnyei vannak a jógának?

Ez a sportág a mélyizmok átmozgatásával frissíti fel a teljes testet, emellett rendkívül megnyugtató. A mozgásforma további előnye, hogy minden gyakorlatot egyszerű és olcsó ruházatban, sportszerek sőt cipő nélkül lehet elvégezni.

Hol próbálhatod ki a jógát?


Számos lehetőség közül választhatsz! Szinte minden fittness teremben szerveznek csoportos foglalkozásokat. Részt vehetsz a korábban felsorolt speciális edzéseken, vagy kereshetsz az éppen aktuális élethelyzetedhez passzoló órákat. A szervezők egyedi programokkal várják például a kismamákat, időseket, gyerekeket, stresszes körülmények között élőket.
Ha nincs időd edzőterembe járni, akkor önállóan is jógázhatsz. Számos dvd, illetve online elérhető anyagok segítenek ebben.

Hogyan tudod a legjobb eredményeket kihozni a jógából?

Kezdetben légy nyitott, menj el több különböző órára, így a saját tapasztalataid alapján döntheted el, melyik típusú edzés passzol hozzád leginkább. Miután megtaláltad a számodra legjobb mozgásformát, sajátítsd el precízen a gyakorlatokat. Ebben sokat segít, ha rendszeresen ismétled meg a feladatokat! Maradj kitartó, így néhány hónapon belül kiváló eredményekre számíthatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése