2020. február 4., kedd

A gyapjú párnák előnyei!

A tökéletes és pihentető alvás érdekében rendkívül fontos az ágynemű megválasztása, hiszen a minőségi anyagok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy teljesen kipihenten ébredjünk reggelente. Ebből kifolyólag a szintetikus anyagok nem lesznek ideálisak, viszont a természetes anyagokból készült darabok annál inkább. Minden olyan anyag szintetikusnak számít, amely a természetben nem található meg, hanem mesterségesen kerül előállításra.

A gyapjú párna nyugtató hatású.

Milyen természetes anyagból készült párnát és takarót válasszunk?


Az állati eredetű típusúakból a legfelkapottabbak a gyapjúból készültek. A gyapjú párna kiváló légáteresztő és elnyeli a nedvességet is úgy, hogy közben semmit nem érzékelünk a folyamatból. Ennek köszönhető, hogy mindig szárazon tartja testünket és a hideg, illetve meleg körülmények között is biztosítja a megfelelő hőmérsékletet számunkra. Tehát télen és nyáron egyaránt optimálisan hat szervezetünkre, így egész évben gond nélkül alkalmazhatjuk.

A gyapjú párna hőszigetelés szempontjából ugyancsak szenzációs. A benne lévő szálak érdekessége, hogy nem simák, épp ellenkezőleg, inkább hullámosabbak. Ha hasonlítani kellene valamihez, akkor az az üvegszálas szigetelés lenne, amit a házak falára szoktak tenni.

A gyapjú párnák további előnyei, hogy nem szívják magukba a kellemetlen szagokat, mivel Lanolint is tartalmaznak, ezért abszolút antibakteriális hatásúak. A lanolin oly módon is hatással van az emberi szervezetre, hogy javítja a vérellátást, hozzájárul a reumatikus és ízületi panaszok gyógyulásához. A gyapjú párna hihetetlen puhasága mellett fontos megemlítenünk, hogy abszolút antiallergén, tehát nem szívja magába a port, nem telepszenek meg benne a kórokozók, éppen ezért az allergiában vagy asztmában szenvedőknek kifejezetten ajánlott.

A gyapjú párnával és takaróval garantált, hogy pihentető alvásban lesz része az egész családnak, sőt, megkönnyíti az elalvást azoknak is, akik általában nehezen hajtják álomra a fejüket. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt javasolt a használata, de még ajándék ötletnek is kiváló választás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése