A tökéletes és
pihentető alvás érdekében rendkívül fontos az ágynemű
megválasztása, hiszen a minőségi anyagok nagyban hozzájárulnak
ahhoz, hogy teljesen kipihenten ébredjünk reggelente. Ebből
kifolyólag a szintetikus anyagok nem lesznek ideálisak, viszont a
természetes anyagokból készült darabok annál inkább. Minden
olyan anyag szintetikusnak számít, amely a természetben nem
található meg, hanem mesterségesen kerül előállításra.
Milyen természetes anyagból készült párnát és takarót válasszunk?
Az állati eredetű
típusúakból a legfelkapottabbak a gyapjúból készültek. A
gyapjú párna kiváló légáteresztő és elnyeli a nedvességet is
úgy, hogy közben semmit nem érzékelünk a folyamatból. Ennek
köszönhető, hogy mindig szárazon tartja testünket és a hideg,
illetve meleg körülmények között is biztosítja a megfelelő
hőmérsékletet számunkra. Tehát télen és nyáron egyaránt
optimálisan hat szervezetünkre, így egész évben gond nélkül
alkalmazhatjuk.
A gyapjú párna
hőszigetelés szempontjából ugyancsak szenzációs. A benne lévő
szálak érdekessége, hogy nem simák, épp ellenkezőleg, inkább
hullámosabbak. Ha hasonlítani kellene valamihez, akkor az az
üvegszálas szigetelés lenne, amit a házak falára szoktak tenni.
A gyapjú párnák
további előnyei, hogy nem szívják magukba a kellemetlen szagokat,
mivel Lanolint is tartalmaznak, ezért abszolút antibakteriális
hatásúak. A lanolin oly módon is hatással van az emberi
szervezetre, hogy javítja a vérellátást, hozzájárul a
reumatikus és ízületi panaszok gyógyulásához. A gyapjú párna
hihetetlen puhasága mellett fontos megemlítenünk, hogy abszolút
antiallergén, tehát nem szívja magába a port, nem telepszenek meg
benne a kórokozók, éppen ezért az allergiában vagy asztmában
szenvedőknek kifejezetten ajánlott.
A gyapjú párnával
és takaróval garantált, hogy pihentető alvásban lesz része az
egész családnak, sőt, megkönnyíti az elalvást azoknak is, akik
általában nehezen hajtják álomra a fejüket. Kicsiknek és
nagyoknak egyaránt javasolt a használata, de még ajándék
ötletnek is kiváló választás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése