2019. szeptember 16., hétfő

Mit tegyél, ha nehezen alszol el?

Nehezen tudsz elaludni és reggel ezért mindig nagyon fáradtan, kimerülten ébredsz? Van néhány praktika, amelyekkel megoldhatod a problémát, ám sok hagyományos trükk általában nem válik be. Legalább nyolc óra szükséges ahhoz, hogy az ember kipihenje magát, de ha ebből két órát forgolódással töltesz, akkor nyilván ez nem fog megvalósulni. Most adunk néhány olyan tippet, ami segítségedre lesz abban, hogy 10 perc alatt álomba szenderülj.

Van néhány praktika, ami segít, hogy nehézségek nélkül, rövid idő alatt elaludjunk.


Vegyél egy forró fürdőt


Nyáron nem biztos, hogy élvezni fogod, télen viszont kifejezetten relaxál. Egy forró habfürdő testileg és lelkileg is feltölt, kiváló hatást gyakorol a hormonháztartásra, ellazítja az izmaidat, tehát teljes mértékben hozzájárul a pihentető alváshoz. Így abszolút megteremted azt a hangulatot, ami a könnyed álomba szenderüléshez szükséges. Megspékelheted a fürdővizet egy csipetnyi levendulával is, ami szintén ellazítja testedet.

Esténként ne fogyassz alkoholt!


Egy fárasztó nap után ugyan lehet, hogy jól esik pár pohár bort elkortyolgatni, de valójában nem tesz jót. Az alkohol olyan hatást gyakorol a szervezetre, amitől kevesebb ideig leszel a REM szakaszban. Felborítja az alvási ritmust, tehát hiába alszol te 8 órát, amennyiben alkoholt ittál, nem lesz jó minőségű a pihenésed. Ha pedig úgy döntesz, hogy tényleg rád fér egy pohárkával, akkor lefekvés előtt két órával idd meg.

Minden este igyekezz ugyanabban az időintervallumban lefeküdni


A tested teljesen összezavarodik, ha mindig más időpontban térsz nyugovóra. A bioritmust rendkívül felborítja, ha egyik nap 9-kor, másik nap pedig 11-kor kerülsz be az ágyba. Nem kell percre pontosan ugyanakkor, csak körülbelül az óra tájt.

Illetve akadnak még olyan gyógynövényes teák is, amelyek szintén nyugtató hatásúak, és hozzájárulnak a minőségi alváshoz, igyál mindig egy bögrével mielőtt bevackolod magad az ágyba, de használhatsz különféle illóolajakat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése