2022. március 16., szerda

Milyen lépésekből áll a napelem szerelés?

 A napelemes rendszerek napjainkban meglehetősen felkapottak, ami nem véletlen, hiszen az anyagiak tekintetében rövid idő alatt megtérülnek és innentől kezdve sokat spórolhat egy háztartás. A napelemes rendszerek telepítése nem kis beruházás, alapos szakértelmet igényel, így nem mindegy, hogy milyen céget bízunk meg a feladattal.

A napelemes rendszerek felkapottak.

 

Nézzük hát, hogy milyen lépései vannak a telepítésnek...

Amennyiben kiválasztottuk a számunkra ideálisnak tűnő kivitelezőt, kérjünk tőlük személyes felmérést. A szakemberek ilyenkor alaposan szemügyre veszik az ingatlant és a tetőt, lényegében minden szükséges dolgot lemérnek. A szerződés megkötését követően a kivitelező cég feladata, hogy beadja az áramszolgáltatónak az igénybejelentést, akiknek 30 napjuk van az elbírálásra. A csatlakozási dokumentáció tartalmazza a rendszer részletes specifikációit és ezt is szükséges benyújtani a szervezet felé, amit szintén el kell bírálniuk és erre is 30 napjuk van.

Amennyiben mindkét dokumentum pozitív elbírálást kap, kitűzésre kerülhet az installáció napja, majd következhet a kivitelezés. Egy átlagos családi ház tekintetében 1 napig tart a napelem szerelés, amikor a tartószerkezetek, napelemek a helyükre kerülnek, továbbá megtörténik az inverter bekötése és a kábelek elrendezése. A kivitelező vállalkozás végül benyújtja az áramszolgáltató számára a készre jelentést, hogy minél előbb használható legyen a rendszer. A készrejelentés után a tulajdonos feladata, hogy felkeresse az áramszolgáltatóját, akivel időpontot kell egyeztetnie a mérőóra cseréjével kapcsolatosan, ugyanis a rendszerhez ad-vesz mérőóra az ideális. A csere indokolja a szerződés módosítást is.

Amennyiben mindez végbement, a rendszer bekapcsolásra kerül és kezdetét veheti a termelés és a lakók innentől fogva élvezhetik a megújuló energia használatát, ami abszolút környezetbarát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése