2022. március 2., szerda

Műanyag ablakokkal kapcsolatos tudnivalók

 Napjainkban sokan cserélik le fa vagy alumínium ablakaikat műanyagra, ami nem véletlen, hiszen nagyon jó dolgokat lehet hallani a műanyag nyílászárókról. Az ablakoknak meghatározó szerepe van otthonunkban, számos probléma adódhat abból, ha nem megfelelőek, ami a kiadásainkon is megfog látszódni. Cikkünkből most megtudhatod, hogy milyen előnyei, illetve hátrányai is vannak a műanyag ablakoknak.


 

A műanyag ablakok számos előnnyel rendelkeznek, hátrányuk mondhatni elenyésző. Óriási előnyük, hogy energia-hatékonyság szempontjából kiválóak, a legtöbben főleg ezért teszik le mellettük a voksukat. A műanyag ablakok tokjainak is remek a szigetelése, sokkal jobb, mint a fa vagy az alumínium ablakoké. A háztartások törekednek arra, hogy a fűtési számla minél kedvezőbben alakuljon, a műanyag nyílászárókkal ezt el is lehet érni. A műanyag nyílászárók karbantartást szinte egyáltalán nem igényelnek, a sima felületüknek köszönhetően pofon egyszerűen tisztíthatóak, ráadásul tisztítóoldatra sem lesz szükségünk. A műanyag keretet sem nehéz tisztítani, arról nem beszélve, hogy a műanyag nyílászárók ellenállnak az UV sugárzásnak és a különféle, szélsőséges időjárási viszonyoknak is.

A műanyag ablakok időtállóak...

A műanyag ablakok több, mint 50 évig is gond nélkül működhetnek, bármiféle meghibásodás nélkül, tehát mindenképp jó ötlet egy minőségi műanyag nyílászáróba befektetni a pénzünket. A vásárlásnál figyelni kell még az üveg szigetelésére, valamint arra, hogy pontosan mennyi légkamrával rendelkezik, ugyanis ez a szám minél nagyobb, annál jobb a szigetelés. A műanyag ablakok hátránya, hogy mára már tucatjellegűek lettek, nem kapható túl sok egyedi típusú, viszont a színválaszték rendkívül széles. Műanyag ablakokból is léteznek silányabb minőségűek, ezek hamar elöregedhetnek, nem szigetelnek jól és el is színeződhetnek. Remek választásnak bizonyulhat például a Kömmerling MD 88 ablak profil, amelynek 3 rétegű az üvegezése, ezáltal a hőátbocsátási értéke nagyszerű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése