2017. október 17., kedd

Arcápolás ősszel!

Már lassan második hónapja tart az ősz, pontosabban fogalmazva az indián nyár. Ilyenkor rendkívül kellemes a hőmérséklet, nagyon gyakran meghaladja a 20 fokot is, ezért a bizony fokozott figyelmet kell fordítanunk az arcunk ápolására is.

Hogyan kezdjük az arcápolást?

Először is távolítsd el az arcodon a forró száraz nyári hónapokban keletkezett vastag hámréteget. Nagyon fontos, hogy felfrissüljön a bőröd. Az elhalt bőrréteget legegyszerűbben radírral távolíthatod el. Ez sem megy egyik napról a másikra, ezért fontos, hogy néhány héten keresztül hetente kétszer használd a radírt. Figyelj, hiszen a túl sok radírozás bizony meg is károsíthatja a bőrödet. Ha keletkeztek a bőrödön sötét napfoltok is, akkor érdemes egy szakorvost is felkeresned, hiszen ma már számos orvosesztétikai kezelés közül válogathatsz.


A nyári meleg időjárás bizony kisebb- nagyobb ráncok kialakulását is okozhatja, ezért ilyenkor ősszel több figyelmet kell fordítanunk a hidratáltságra is. Ehhez pedig a bőrünk szerkezete által indokolt hatóanyagokat tartalmazó hidratáló szerekre van szükség. Az arcbőr ápolásának ilyenkor van még egy plusz célja is. Fel kell készíteni a bőrt a téli hónapok hideg időjárási viszonyaira is.

A bőrünk ápoltságáért azonban nem csak tisztítással és hidratálással tehetünk, hanem táplálkozási szokásaink átalakításával is. A bőr megújulásához ugyanis jelentősen hozzájárul a megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvíz elfogyasztása, valamint az érett és friss gyümölcsök és zöldségek is segítik a bőr szépségének a megőrzését. Ha teheted menj el piacra és vásárolj minél több zöldséget és gyümölcsöt, amelyeket nyersen, reszelve, vagy pépesítve fogyassz.
Próbáld ki a legújabb kedvenc italt a smooshiet, vagy egy kedvelt tejes reggelit a turmixot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése