2017. október 30., hétfő

Egészség megőrzés sporttal!


Az egészség a legféltettebb kincsük, ezért a megőrzése érdekében számos dolgot kell tennünk. Oda kell figyelnünk a megfelelő táplálkozásra, a pihenésre, a megjelenésünkre és nem feledkezhetünk meg a mozgásról sem. Mindannyiunknak szüksége van valamilyen típusú mozgásra. A sport nélkül nem őrizhetjük meg az egészségünket.

Mire figyelj, ha a megfelelő mozgásformát választod?

A mai rohanó világban, amikor egyre több feladatot kell elvégeznünk, és bizony nagyon sok időt töltünk ülve, muszáj olyan sportot választanunk, amely minden izmunkat átmozgatja és kiegyensúlyozza a több órán keresztül tartó sokszor rossz illetve kényszeredett testhelyzet miatt kialakult elváltozásokat. Ehhez ad kiváló segítséget az úszás.                                                                     

                                                                    

 Miért érdemes rendszeresen úsznod

Ahogyan már említettem az úszás során a tested minden izmát megdolgoztatod, sőt a légzésedet is szabályoznod kell és ha megtanulsz szabályosan úszni, akkor az edzés közben végig ideális helyzetben lesz az egész tested. Ahhoz azonban, hogy tökéletesen tudj úszni, számos dologra lesz szükséged.

 

 
Hogyan készülj elő az úszásra?

A legfontosabb az, hogy legyen megfelelő ruhád. Mindenképpen komfortosat válassz, és ha nő vagy, akkor gondolj a melleidre is. Fontos, hogy a ruha eltakarja és stabilan tartsa a melleidet is. A fürdőruha mellett szerezz be úszó sapkát. Az úszó sapka használata ma már szinte minden uszodában kötelező, és ilyenkor a hűvösebb időkben a víztől is óvnod kell a hajad, mert a nedvesség bizony komoly betegségeket is okozhat. Persze jó ha van úszó szemüveged is mert a szemeidet lehet, hogy irritálni fogja a vízben található tisztító szer.

Persze az úszás után sem maradhat el a testápolás. Feltétlenül vigyél magaddal tusfürdőt, testápolót és persze törölközőket is. Hajszárítót a legtöbb öltözőben találhatsz, de van néhány olyan uszoda is, ahol használhatod a sajátodat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése