2018. augusztus 13., hétfő

Őtletek a mindennapi fogápoláshoz…


Az egészséges és ragyogó fogakért mindenkinek folyamatosan tenni kell. A fogápoláshoz napi tisztítás, rendszeres szűrővizsgálatok, fogkő eltávolítás illetve szükség esetén gyógyító kezelések tartoznak.

Mire lesz szükség a mindennapi fogápoláshoz?

A szájápoláshoz használhatunk természetes alapanyagból gyártott készítményeket, vagy akár gyógyszertári minőségű szódabikarbónát, de megoldhatjuk ismert vállalkozások által gyártott termékekkel is. Ebben az esetben szükségünk lesz egy szuper fogkrémre, szájvízre, fogkefére és fogselyemre.



Melyiket érdemes használni…

Mivel több világhírű cég ajánl fogápoláshoz szükséges termékeket, ezért nagyon nehéz a választás. Jó tudni, hogy a tradicionális és speciális például elektromos fogkefékkel nehezen tisztíthatóak a fogak között található rések, ezért az itt előforduló lepedékek eltávolításához szükség van fogselyemre.

A higiéniai készítmények kiválasztásakor sem vagyunk könnyebb helyzetben. A fogkrémek és a szájvizek olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek egy-egy probléma megoldását például elszíneződés megszüntetését, savak lekötését, érzékeny íny vagy fogak által okozott fájdalom kellemetlen tüneteinek az enyhítését teszik lehetővé. Ezért  érdemes természetgyógyász, vagy fogorvos tanácsát is kérni a megfelelő fogkrémek és szájvíz kiválasztása előtt. Így biztos, hogy a fogak aktuális állapotának tökéletesen megfelelő tisztítószert használhatjuk.

Miért van szükség szájvízre?

Akármilyen alaposan tisztítjuk meg a fogsort, a fogak közötti réseket és a nyelvet, így is maradhatnak a szájban kellemetlen szagokat okozó anyagok. A friss és üde lehellet azonban alapfeltétele a megfelelő kommunikációnak, ezért nem feledkezhetünk meg a szájvizek használatáról sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése