2019. április 9., kedd

Egy egészséges finomság: alma!


Hazánkban sokféle gyümölcs terem, ezért szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen könnyen összeállíthatjuk az egészséges étrendünket. Szilva, szőlő, barack, eper, bogyóféleségek, körte, alma, hogy csak néhányat említsek. Ezek az egyedi ízvilágú finomságok önmagukban is fogyaszthatók, illetve változatos módokon elkészíthetők. Amennyiben szeretne többet megtudni a magyarok egyik legkedveltebb gyümölcséről olvassa tovább a bejegyzést, a jellegzetes aromájú almákról írunk.

Az alma néhány fontos jellemzője…
Ezt a gyümölcsöt a világ minden kontinensén fogyasztják. Nagyon kedvelt, hiszen egész évben elérhető. Hazánkban Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében találkozhatunk a legtöbb almafával. Ebben a térségben elsősorban jonatán, golden, idared, starking, idagold fajta termesztésével foglalkoznak, persze nem hiányozhat a nagyon kedvelt zöld alma sem.






Hogyan érdemes elfogyasztani az almát?

A rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat akkor élvezhetjük igazán, ha nyersen, héjával együtt fogyasztjuk el a gyümölcsöt. Érdemes minden egyes darabot alapos tisztítás után elrágcsálni, reszelni, vagy préselni. Persze sülve, főve, párolva is fogyasztható, ebben az esetben elveszíti az értékes összetevőit.

Miért érdemes az almát beilleszteni az étrendünkbe?

Az alma számos jótékony élettani hatást gyakorol a szervezetre. A hagyományos gyógyászatban a vérhas, valamint a köszvény kezelésére használták, a modern orvoslásban a rák kialakulásának megelőzése és a koleszterinszint szabályozása területén értek el kiváló eredményeket. Később a mérések kimutatták a gyümölcsben lévő hatóanyagok típusát. Rendkívül magas a flavonid tartalma, gazdag rostokban, és számos vitamin többek között: A, B komplex, található meg benne. Az ásványi anyagok sem hiányozhatnak ebből a gyümölcsből. Kálium, kálcium, cink, fluor, jód, szelén szintén van az almában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése