2019. április 25., csütörtök

Milyen finomságot készítsünk sonkából?

Az egyik tradicionális húsvéti étel a sonka. Ez a rendkívül tápláló füstölt finomság számos étel alapanyaga lehet. Egész évben megvásárolhatjuk, így rendszeresen süthetünk- főzhetünk belőle ízletes ételeket. Ha szereted a sonkát és izgalmas ételrecepteket keresel, olvass tovább a bejegyzésünket. Hideg - meleg finomságokról írunk.

Készíts levest sonkából!

Magyarországon nagyon sokan készítik el rendszeresen a hagyományos bablevest, amelybe tesznek sonkadarabokat. Ez az étel rendkívül fűszeres ugyanakkor nehezen emészthető, ezért ajánlunk helyette egy egyszerűen elkészíthető, könnyű ugyanakkor tápláló, vitamindús sonkás brokkoli krémlevest.

Ha szeretnél többet megtudni erről a jellegzetes zöld növényről, olvasd el ezt a bejegyzésünket

 Hozzávalók:

75 dkg. brokkoli,
8 - 10 dkg. sonka,
2 - 3 gerezd fokhagyma,
2 dl. tejszín,
Ízlés szerint só, bors, szerecsendió.

Hogyan készítsd el ezt a finomságot?

Alaposan tisztítsd meg a brokkolit, a rózsáit szedd kisebb darabokra, a szárát darabold fel, majd a fokhagymát pirítsd meg a vajon, add hozzá az apró zöldséget, öntsd fel a húslével fedő alatt főzd puhára a zöldséget, ezután néhány brokkoli rózsát rakj félre, a többit turmixold össze és sűrítsd a tejszínnel. Végül fűszerezd és tálalás előtt díszítsd a sonkával és a maradék brokkolival.

Sonkával készült főétel…

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető rakott tésztát is főzhetünk füstölt húsféleségekből.


Amire szükséged lesz:

25-30 dkg füstölt tarja,
25-30 dkg fusili tészta,
25-30 dkg fehér szeletelt csiperke gomba,
2,5-3 dl tejszín,
20 dkg reszelt sajt.

Hogyan főzheted meg legkönnyebben ezt az ételt?

Kezd a tésztával. Sós lobogó vízben főzd puhára, majd szűrd le és tedd egy kivajazott hőálló tepsibe. Amíg a tészta elkészül, vágd kockára a füstölt húst, pirítsd meg a hagymával együtt, majd add hozzá a szeletelt csiperkét. Végül öntsd rá a tejszínt és várd meg amíg felforr. Ha elkészült öntsd a tésztára, reszeld a tetejére a sajtot és tedd előmelegített sütőbe. Ha a sajt megpuhult elkészült a finomság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése