2018. szeptember 24., hétfő

A túrazsákok legfontosabb jellemzői…


Elérkezett az ősz. A túrák és a kirándulások időszaka. A biztonságos és kényelmes túrázáshoz rengeteg felszerelésre van szükség. Egyik ilyen felszerelés a túrazsák. Ha te is éppen túrazsákot keresel, akkor olvasd végig ezt a bejegyzést. Részletes tájékoztatást kaphatsz a túrazsákok típusairól, de találhatsz néhány ötletet az ideális túrazsák kiválasztásához is.

Mire figyelj, a túraszák vásárlása előtt?

A vásárlás előtt döntsd el azt, hogy milyen programon veszel részt. Nem mindegy, hogy az egy napig tartó, kellemesen lazulós kirándulásokhoz, vagy egy több napig tartó biciklitúrához, esetleg egy erőteljes teljesítmény túrához keresel éppen valamilyen zsákot.



Milyen túrazsákot válassz a kerékpározáshoz?

A kerékpározáshoz tökéletesen passzol a kis méretű, 10-30 liter űrtartalmú általános hátitáska. Fontos, hogy több olyan elkülönített része legyen, ahol a kulacsok és az apróbb szerszámok elkülönülten tárolhatóak.

Az egy-két napos kirándulásokhoz, túrákhoz egy 40-60 liter űrtartalmú általános hátizsák is kiváló választás lehet. Ezek a termékek már a hátoldalukon merevítőt is tartalmaznak, így nagyon jól szellőznek és szabadon hagyják a hátat. Ezekre a túrazsákokra már szereltek mell- és derékhevedert, amely segíti az ideális súlyeloszlást.

A túra- vagy trekking hátizsákok 60-90 literesek. Ezekbe a zsákokba akár több hétre elegendő holmi belefér, hiszen 20- 50 kg súlyú termék tárolását is lehetővé teszi. A trekking hátizsákok több rekeszesek, ezért ruhák, nélkülözhetetlen egészségügyi termékek, kisebb felszerelések például a kamásli, élelem és ital is praktikusan tárolható bennük. Egyszerűen nyithatóak és zárhatóak, alul és felül is ki és betehetjük a holmijainkat.

Mit vegyél a túrazsákhoz?

Akármelyik túrazsákot is választod, jó ha szerzel mellé valamilyen esővédőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése