2018. november 5., hétfő

Konyhatakarítás ecettel!


A lakások, a bútorok, a lakástextilek és a ruhák tisztán tartásához több tisztító szer is használható. Rengeteg takarító szer található meg a boltok polcain, ezek a vegyi anyagok azonban gyakran tartalmaznak mérgező anyagokat. Ezért ezeket a termékeket érdemes helyettesíteni valamilyen környezetbarát készítménnyel. Kiváló eredmények érhetőek el háztartási szódabikarbónával, vagy az ecettel.

Miért érdemes kipróbálni az ecetet?

Ecettel szinte minden egyszerűen tisztítható, csupán megfelelő ideig kell a felületen hagyni.

Hogyan segít az ecet a konyhában?

A konyhában az ecetnek a tűzhely, illetve az elektromos konyhafelszerelések, például a mosó- és mosogató gép tisztításakor, illetve makacs zsír, tea valamint kávéfoltok takarításakor vehetjük a legnagyobb hasznát.



Hogyan takarítsunk ecettel?

A sütőhöz nagyon nehéz hozzáférni és az odaégett szennyeződéseket sem könnyű eltávolítani. De ha egy csésze ecetet mosóporral sűrű masszává keverünk, akkor kiváló zsíroldót kaphatunk, és egyszerűen használhatjuk. Csupán a sütő oldalára kell kennünk, ezután egy óráig állni hagynunk. Majd spaklival, a nehezen hozzáférhető helyekről pedig szivaccsal távolíthatjuk el a makacs szennyeződéseket.
Ha ezek után is marad zsírfolt a sütőn, akkor érdemes ismét használni az ecetes mosószeres masszát.

A mosogatógép tisztítására is tökéletes az ecet. Egyetlen dolgunk van, egy csésze ecetet tenni a gépbe, majd bekapcsolni és egy szabadon választott programot elindítani. Vízkőmentes és tökéletesen fertőtlenített lesz a mosogatógép.
A mosógépet is hasonlóan tisztíthatjuk az ecettel. Ehhez a mosószer helyére kell tölteni három csésze ecetet, majd ruhák nélkül végig futtatni egy programot.

A zsírfoltok mellett a csészékre és edényekre száradt tea és kávé foltok eltávolításában is segít az ecet. Ehhez csupán egy teáskanál szódabikarbónából és ecetből kell készítenünk egy masszát, majd alaposan átdörzsölni a foltos edényeket, csészéket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése