2018. november 20., kedd

Ötletek a stresszkezeléshez!


A rohanás, a túlterheltség, a munkahelyi és családi kötelezettségek, és a közelgő ünnep miatt egyre többen érzik a stresszt. Sajnos előfordulhat az is, hogy megbetegszenek. De van megoldás, könnyebbé tehetjük a helyzetünket és a betegségek kialakulását is elkerülhetjük.

Mit tehetünk a hétköznapokon?

Fontos, hogy kialakítsunk egy reggeli és egy esti rutint. A megfelelő táplálkozás, öltözködés segíthet elkerülni a betegségek kialakulását és növelheti a munkahelyi teljesítményt.
Érdemes napközben is, rendszeresen rövid szüneteket tartani. A friss levegő energiával tölt fel. De a kiváló minőségű ásványvíz is fokozhatja a teljesítményt. Ezért ajánlott legalább két liter vizet elfogyasztani minden nap.



Mit tehetünk a munka után?

Fontos, hogy a munkahelyi feladatokat lezárva, a következő lépésekre figyeljünk. Ebben sokat segíthet a komoly zene. Komoly zenét akár a buszon ülve is hallgathatunk vagyis útközben levezethetjük a stresszt. Ha nem sikerül teljesen megnyugodni, akkor érdemes egy csésze nyugtató gyógynövényteát elkészíteni. A citromfűteával szinte azonnal kiváló eredmények érhetőek el.

Mit tehetünk ha hosszabb ideje élünk stresszben?

Ilyenkor sokat segíthet a sport. A mozgás endorfint szabadít fel a szervezetben és a folyamatos ülés miatt kialakuló, vagy a helytelen testtartásból eredő problémákat is enyhíti.

Ha megtehetitek, akkor menjetek el egy több napos kirándulásra. Most kiváló lehetőséget jelentenek a téli vásárok. Ádvent alkalmából szinte minden nagyobb településen szerveznek ilyen vásárt. Persze a wellness hétvége is tökéletes megoldás lehet. Igazi testi lelki feltöltődést élhettek át a wellness hotelekben. Kondi terem, szauna, masszázs, gasztronómiai különlegességek…  A plusz erőre pedig a karácsonyi sürgés forgás miatt nagyon nagy szükséged is lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése