Melyek a leghatékonyabb természetes módszerek?
A megfázás tüneteinek enyhítésében nagy hasznát vehetjük néhány zöldségnek. Szinte minden háztartásban van fokhagyma és vöröshagyma. A magyar konyha olyan hozzávalói, amelyek könnyebbé tehetik a náthás időszak átvészelését. Ilyen például a vörös hagyma és a fokhagyma. A vörös hagyma enyhítheti a köhögést, illetve az arc és homloküreg is tisztítható vele. Önmagában fogyasztva is kifejti ezeket a jótékony élettani hatásokat. A levét préselés után ajánlott meginni. Aki túlságosan intenzívnek érzi az ízét, keverheti narancslével is.
A rendkívül erőteljes illatú, jellegzetes aromájú fokhagyma frissen önmagában fogyasztva, akár azonnal is képes a torok és az orr tisztítására. De ezek a kellemetlenségek el is kerülhetőek! Érdemes az összezúzott fokhagyma gerezdeket egy evőkanál mézzel elkeverni, majd elfogyasztani.
A méz is tökéletes lehet a megfázás tüneteinek enyhítésében. A hársméz a citromlével, vagy az ismert gyógyító hatásokkal rendelkező hársfa teával elkeverve hozhat gyógyító hatásokat.
A megfázás tüneteinek enyhítésében a kádfürdő is nagyon sokat segíthet. Fontos, hogy csukott ajtó és ablakok mellett pihenjünk a kádban. Így folyamatosan be tudjuk lélegezni a kellemesen mentolos párát.
A gyógyhatású párát a borsmenta és az eukaliptusz illóolaj garantálja.
Persze a nagyszüleink jól bevált módszeréről a gőzölésről sem szabad megfeledkeznünk. A kamillatea inhalálás is remek segítség lehet az orrdugulás ellen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése