2018. november 12., hétfő

Természetes gyógymódokkal a megfázás ellen!


Elérkezett az ősz, nagyon hűvös sőt gyakran már hideg is van. Egyre többen szenvednek a megfázástól. Sajnos a következő néhány hónapban is előfordulhatnak ilyen jelegű megbetegedések. Azonban nem szabad megijednünk, hiszen a megfázás kellemetlen tüneteit természetes módszerekkel csökkenthetjük. 

Melyek a leghatékonyabb természetes módszerek?

A megfázás tüneteinek enyhítésében nagy hasznát vehetjük néhány zöldségnek. Szinte minden háztartásban van fokhagyma és vöröshagyma. A magyar konyha olyan hozzávalói, amelyek könnyebbé tehetik a náthás időszak átvészelését. Ilyen például a vörös hagyma és a fokhagyma. A vörös hagyma enyhítheti a köhögést, illetve az arc és homloküreg is tisztítható vele. Önmagában fogyasztva is kifejti ezeket a jótékony élettani hatásokat. A levét préselés után ajánlott meginni. Aki túlságosan intenzívnek érzi az ízét, keverheti narancslével is.



A rendkívül erőteljes illatú, jellegzetes aromájú fokhagyma frissen önmagában fogyasztva, akár azonnal is képes a torok és az orr tisztítására. De ezek a kellemetlenségek el is kerülhetőek! Érdemes az összezúzott fokhagyma gerezdeket egy evőkanál mézzel elkeverni, majd elfogyasztani.

A méz is tökéletes lehet a megfázás tüneteinek enyhítésében. A hársméz a citromlével, vagy az ismert gyógyító hatásokkal rendelkező hársfa teával elkeverve hozhat gyógyító hatásokat.

A megfázás tüneteinek enyhítésében a kádfürdő is nagyon sokat segíthet. Fontos, hogy csukott ajtó és ablakok mellett pihenjünk a kádban. Így folyamatosan be tudjuk lélegezni a kellemesen mentolos párát.
A gyógyhatású párát a borsmenta és az eukaliptusz illóolaj garantálja.

Persze a nagyszüleink jól bevált módszeréről a gőzölésről sem szabad megfeledkeznünk. A kamillatea inhalálás is remek segítség lehet az orrdugulás ellen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése