2019. január 14., hétfő

Mit tehetünk a hajunkért a hideg, szeles, téli napokon?


Igaz, hogy a szépségápolás mindennapos rutinfeladat, de ilyenkor télen érdemes jó néhány szokásunkat megváltoztatnunk. A hajnak alapos odafigyelésre van szüksége, hiszen ezekben a hideg, szeles, téli hónapokban fokozott veszélynek van kitéve, így könnyen elveszítheti a szépségét, ragyogását sőt a fejbőrön olyan elváltozások keletkezhetnek, amelyek súlyos betegségek kialakulását okozhatják. Megijedni szigorúan tilos! Több olyan rendkívül egyszerű megoldás van, amellyel elkerülhetőek a legsúlyosabb tünetekkel együtt járó haj- és fejbőr problémák!

Hasznos praktikák a hétköznapi hajápoláshoz!



Az öltözködés rengeteget segíthet! Célszerű minden nap valamilyen sapkát viselni. A sapka segít megakadályozni a fejbőr meghűlését, és véd a szennyeződésektől. Persze divatos öltözékkiegészítő, kedvező áron megvásárolható ezért sem szabad egy termékkel megelégedni. De a tökéletes sapka keresgélésekor a ragyogó haj és az egészséges fejbőr sajátos igényeiről sem szabad megfeledkezni. Ezért természetes anyagokból például pamutból, vagy gyapjúból készült sapka lesz a lehető legjobb választás. Az összetevők mellett a sapka vastagsága is rengeteget számít a haj és a fejbőr ápolásában. A túlságosan vastag sapka megakadályozza a hajhagymák szellőzését ezzel fokozza faggyú termelődést.

A másik nagyon egyszerű, de nagyszerű módszer a haj és a fejbőr téli ápolásához a megfelelő mosás. Nem szabad túl sűrűn hajat mosni. Legfeljebb hetente egy- vagy két alkalommal, kellemesen langyos víz, illetve a haj valamint a fejbőr sajátosságaihoz tökéletesen passzoló samponok, balzsamok, használatával ajánlott a hajtisztítás. Ezzel a módszerrel kiegyensúlyozható a faggyútermelés.

Kipróbáltam ezeket a hétköznapi hajápolási praktikákat, nem vagyok elégedett. Mit tegyek?

Lehet, hogy komoly problémád van, ezért keress fel egy olyan fodrászatot, ahol speciális hajgyógyászati beavatkozásokkal foglalkoznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése