2019. január 29., kedd

Egy egészésges finomság: narancs



A déli gyümölcsök nagyon kedveltek. Egyre többen fogyasztják rendszeresen ezeket a finomságokat, hiszen frissek, zamatosak, élénk színűek, vagyis egy kis vidámságot teremtenek a szürke hétköznapokban. De a trópusi és mediterrán területeken őshonos növényeket, az emberi szervezetre gyakorolt kedvező élettani hatások miatt szintén keresik.



Miért ajánlott citrusféléket beilleszteni az étrendünkbe?

Ezek a zamatos finomságok a magas rosttartalmuk miatt rendkívül táplálóak. A kiemelkedő tápérték több órán keresztül tartó teltségérzetet okozhat, ezért néhány citrusos gyümölcs, például az érett mandarin, kiváló vacsora lehet.
A legtöbb citrusféleség lédús, frissességét akár fél napig is megőrizheti, így az otthon készült italok rostjaiból plusz energia meríthető a napi feladatok elvégzéséhez.

Miért egészséges a narancs?

Ez a citrusféle, az alacsony cukortartalma miatt, ideális étel a fogyókúrázók számára. További előnye, hogy rendkívül gazdag C-vitaminban; fogyasztásával mérsékelhető a megfázás és influenza néhány kellemetlen tünete. Meg kell említeni a mediterrán finomság ásványi anyag tartalmát, emiatt használható szív- és érrendszeri megbetegedések elkerülésére, a vérnyomás problémák szabályozására.

Hogyan segíthet a narancshéj a gyógyulásban?

A koleszterinszint jelentős mértékben csökkenthető a gyümölcs héjának rendszeres fogyasztásával. Nem szabad elfelejteni, hogy kizárólag érett, sérülésektől mentes növény segítheti a gyógyulást. Az alaposan megtisztított héjat frissen reszelve, joghurtba, müzlibe, keverve ajánlott megenni. A bio gazdálkodásból származó növények garantálják a legintenzívebb élettanai hatásokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése