2019. március 25., hétfő

Töltődjünk fel tavasszal!


Elérkezett a tavasz azonban a hosszú, sötét téli napok után érdemes a szervezetünket egy kicsit feltölteni. Szükségünk is van a megújulásra, hiszen ezeken a napokon előfordulhat, hogy eluralkodik rajtunk a fáradság. Amennyiben szeretne egy kicsit felfrissülni, olvassa tovább a bejegyzést, a szervezet salaktalanításához adunk néhány hasznos ötletet.

Melyek a legfontosabb lépései a szervezet méregtelenítésének?

A testünk felfrissítése több lépésből áll. Muszáj figyelnünk a megfelelő táplálkozásra, folyadék fogyasztásra, a mozgásra valamint a pihenésre.

Hogyan alakítsuk át étrendünket a kora tavaszi kúra ideje alatt?


Fontos, hogy hidratáljuk a testünket, ezért célszerű minden nap közel 3 liter kiváló minőségű ásványvizet elfogyasztanunk. Amennyiben valaki túl soknak találja ezt a vízmennyiséget, helyettesítheti egy részét speciális, méregtelenítő teával, vagy levessel. Fontos tudni, hogy van néhány olyan ital, amelynek fogyasztását érdemes a salaktalanítás idején kerülni. Érdemes lemondani a különböző kávéféleségekről és az egyéb koffeinben gazdag finomságokról, valamint az alkoholról. Ezek az italok ugyanis intenzív vízhajtó hatásokkal rendelkeznek.

A táplálkozási szokásokon szintén célszerű változtatni. A magas cukortartalmú, valamint a zsírokban, szénhidrátokban gazdag ételek sokat árthatnak, ezért érdemes helyettük friss zöldségeket és gyümölcsöket, valamint halat, és baromfihúst enni.

Miért van fontos szerepe a pihenésnek?

A tavaszi fáradtság leküzdésében nagyon sokat segíthet a minőségi alvás, ezért törekedni kell olyan napirend kialakítására, amely lehetővé teszi, hogy minden éjjel, megszakítás nélkül, legalább 8 órát aludjunk. 

Hogyan segíthet a mozgás a méregtelenítésben?

A mozgás fokozza a test energiaellátását, valamint serkenti az anyagcserét, így hatékonyan kiegészítheti a méregtelenítő kúrát. A kiváló eredmények elérése érdekében hetente legalább 3x1 órás edzésre van szükség.

Ha további ötleteket keres a felfrissüléshez, olvassa el Lendülj formába tavasszal! című bejegyzésünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése